Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας της Εργασίας της Ρωσίας (KTR)

<strong>Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας της Εργασίας της Ρωσίας (KTR)</strong>

Στα πλαίσια του διαλόγου σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, το CommuneOrgGr φιλοξενεί ποικίλες και διαφορετικές απόψεις του αριστερού πολιτικού χώρου, οι οποίες όμως δεν αποτελούν οπωσδήποτε τις απόψεις της συντακτικής ομάδας της σελίδας μας. Αυτές έχουν εκτεθεί στο δημοσιευμένο άρθρο “Ενάντια στη ρωσική εισβολή, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”.

Η Συνομοσπονδία της Εργασίας της Ρωσίας, ως τμήμα του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος, εκτιμώντας τις άμεσες ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και ολάκερου του κόσμου, και αναγνωρίζοντας τον ρόλο της στην προώθηση και την εξασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των λαών, είναι εξαιρετικά αναστατωμένη από τα γεγονότα που διαδραματίζονται τώρα.

Η Συνομοσπονδία της Εργασίας της Ρωσίας είναι πεπεισμένη ότι όλες οι διαφωνίες και όλες οι αντιδικίες, όσο βαθιές και παλιές κι αν είναι, πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις, στη βάση της καλής θέλησης και της προσήλωσης στην αρχή της παγκόσμιας ειρήνης. Αυτή η θεώρηση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας και αντιμιλιταριστικής προοπτικής του εργατικού κινήματος εδώ και πάνω από ένα αιώνα, και συγκεκριμενοποιήθηκε με τη δημιουργία διεθνών θεσμών και μηχανισμών επιφορτισμένων να εξασφαλίζουν την ειρήνη.

Η Συνομοσπονδία της Εργασίας της Ρωσίας διαπιστώνει, με μεγάλη πικρία, ότι είναι οι εργαζόμενοι των χωρών μας, και των δύο πλευρών, που υφίστανται τις άμεσες συνέπειες της στρατιωτικής σύγκρουσης. Η επιδείνωση της σύγκρουσης απειλεί να προκαλέσει ένα καταστροφικό πλήγμα στις οικονομίες και στα συστήματα κοινωνικής υποστήριξης των εθνών μας, καθώς και μια πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Θα άνοιγε την πόρτα σε ένα μαζικό κύμα παραβιάσεων των δικαιωμάτων της εργασίας των εργαζόμενων πολιτών.

Δεδομένων όλων αυτών που προηγούνται, η Συνομοσπονδία της Εργασίας της Ρωσίας εκφράζει την πεποίθησή της για την ανάγκη να τερματιστεί η στρατιωτική δράση, το συντομότερο δυνατό, και να ξαναρχίσει ο διάλογος και η ειρηνική συνύπαρξη των πολυεθνικών λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

23 Φεβρουαρίου 2022

Website | + posts