Απόφαση της αντιπολεμικής στρογγυλής τράπεζας των δυνάμεων της Αριστεράς

<strong>Απόφαση της αντιπολεμικής στρογγυλής τράπεζας των δυνάμεων της Αριστεράς</strong>

Στα πλαίσια του διαλόγου σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, το CommuneOrgGr φιλοξενεί ποικίλες και διαφορετικές απόψεις του αριστερού πολιτικού χώρου, οι οποίες όμως δεν αποτελούν οπωσδήποτε τις απόψεις της συντακτικής ομάδας της σελίδας μας. Αυτές έχουν εκτεθεί στο δημοσιευμένο άρθρο “Ενάντια στη ρωσική εισβολή, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”.

Μόσχα, 24.02.2022

Εμείς, μέλη του Κομμουνιστικού κόμματος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, του Επαναστατικού κόμματος των Εργαζομένων, της Αριστερής Σοσιαλιστικής Δράσης, του Ρωσικού Σοσιαλιστικού Κινήματος, πολίτες της Ρωσίας που υποστηρίζουμε τις αριστερές και δημοκρατικές προοπτικές, δηλώνουμε τα εξής σε σχέση με την έναρξη των εχθροπραξιών στην επικράτεια της Ουκρανίας :

• Καταδικάζουμε την απόφαση που έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, επειδή αυτή θα προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και στις δύο πλευρές. Η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων των δύο χωρών θα επιδεινωθεί. Η παρούσα εισβολή δεν αποσκοπεί παρά να ικανοποιήσει τις αποτρόπαιες φιλοδοξίες ενός στενού κύκλου Ρώσων ηγετών στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, και συνιστά επίσης ένα μέσο για να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες της ρωσικής κυβέρνησης στην εσωτερική πολιτική.

• Απαιτούμε από τους Ρώσους ηγέτες να σταματήσουν αμέσως την επίθεση τους ενάντια στους αδελφούς και στις αδελφές μας του ουκρανικού λαού.

• Καλούμε όλες και όλους τους Ρώσους πολίτες που υποστηρίζουν τις αριστερές και δημοκρατικές προοπτικές να δημοσιεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα αιτήματα που απευθύνονται στους Ρώσους ηγέτες και στοχεύουν να δώσουν τέλος στην ένοπλη επίθεση ενάντια στους αδελφούς και στις αδελφές μας του ουκρανικού λαού. Σας προτρέπουμε να κάνετε αντιπολεμική αγκιτάτσια στους γείτονες, στους συγγενείς, στους συναδέλφους σας και σε άλλους Ρώσους πολίτες και πολίτισσες!

Αν η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι ικανή να φέρει την ειρήνη στους λαούς, τότε η λύση που θα πρέπει να επιλεγεί για να το πετύχουμε θα είναι η ριζική αλλαγή κυβέρνησης και του συνόλου του πολιτικο-κοινωνικού συστήματος.

 

Γιεβγκένι Στούπιν (Κομμουνιστικό Κόμμα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας)

Μπαρίς Καγκαρλίτσκι (Rabkor)

Γκριγκόρι Γιούντιν (κοινωνιολόγος)

Μιχαήλ Λομπάνοφ (Συνδικάτο « Πανεπιστημιακή Αλληλεγγύη »)

Κίριλλ Μεντβιέγιεφ (Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα)

Νικίτα Αρκιν (Αριστερό Σοσιαλιστικό Κίνημα)

Αλεξέι Σάχνιν (δημοσιογράφος, πρώην μέλος του Αριστερού Μετώπου)

Β. Αβράμτσουκ (Επαναστατικό Κόμμα των Εργαζομένων)

Σεργκέι Τσουκάσοφ (εκλεγμένος εκπρόσωπος της περιφέρειας του Οστάκινσκι)

Έλμαρ Ρουστάνοφ (Εργατική Ρωσία)

Website | + posts