Ο Τσόμσκυ για τον Ασάνζ

<strong>Ο Τσόμσκυ για τον Ασάνζ</strong>

Η βάναυση δίωξη του Julian Assange είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, με τη συνενοχή πολλών κυβερνήσεων.  Το έγκλημα του Assange είναι ότι εργάστηκε ως ένας σοβαρός δημοσιογράφος: παρείχε στο κοινό κρίσιμες πληροφορίες που η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει να έχει.  Για το έγκλημα αυτό έχει υποβληθεί σε πολυετή βασανιστήρια, τα οποία συνεχίζονται.  Εξίσου ντροπιαστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν με τόση προθυμία τις αποκαλύψεις του, δεν σηκώνονται να τον υπερασπιστούν.  Η βασική ακεραιότητα ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου δέχεται επίθεση σε αυτή την επαίσχυντη παράσταση. 

Ο Julian Assange αξίζει τη σθεναρή υποστήριξή μας.  Πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος και να τιμηθεί για τα επιτεύγματά του.  Αυτό απαιτεί τουλάχιστον η δικαιοσύνη.

Noam Chomsky

Τοποθέτηση του Νοάμ Τσόμσκι στα πλαίσια του αγωνιστικού χαιρετισμού που απηύθυνε προς την Κυπριακή πρωτοβουλία για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ. Η σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/1116250262444656.

Noam Chomsky
+ posts